منتدى ثمار الحب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى ثمار الحب

كل ما يخص المراه
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى

اذهب الى الأسفل 
+2
tama77
entros
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
entros
مشرفة عامة
مشرفة عامة
entros


انثى
عدد الرسائل : 1560
العمر : 42
الموقع : ثمار الحب وبيتى
العمل/الترفيه : مدرسه لغه انجليزيه
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Deign_10
أعلام 3 : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Aon10
المزاج : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 2910
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Mshmm10
    : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى La20alah
تاريخ التسجيل : 25/03/2008

تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Empty
مُساهمةموضوع: تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى   تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى I_icon_minitimeالأحد 13 أبريل - 19:37

ناكس ( قراقيش ) بالسمسم او المكسرات
المقادير
4 بيضات+1 كوب زيت ذرة +1 كوب سكر+4 كوب طحين+1 م ك بيكنج بودر،وللتجميل سمسم او مكسرات مجروشة
الطريقة
يخلط بالخلاط الكهربائي كل من البيض مع الزيت ، السكر لمدة 5 دقائق يضاف الطحين مع البيكنج بودر الى الخليط السابق ويعجن باليد تقطع العجين الى كرات صغيرة ثم تغمس بالسمسم أو الفستق ترص فى صاج فرن وتخبز فى فرن حرارته 180 درجة
المقادير:
2 كيس ريتش بيك توست +باقي قراخ مشوية+لانشون رومي او فراخ مدخن+تونة +زيتون اسود مخلي وصحيح ومقطع ترنشات+فلفل اخضر رومي وحامي+خلة (ايوة بتاعة تسليك السنان الخشب الصغيرة)+مايونيز +مسطردة
الطريقة
حطي كل 2 توست فوق بعض واقسميهم مثلثين عارفين زى club sandwich ،باقي الفراخ المشوية: قطعيها قطع رفيعة او صغيرة واخلطيها بملعقتين مايونيز + ملعقتين مسطردة او اكثر حسب الكمية وقطعي معها فلفل حامي او رومي قطع صغيرة ممكن تقطعي صدور الفراخ المشوية شرايح رفيعة من غير المايونيز والحاجات ديالتونة : اخلطي علبة التونة مع ملعقة مايونيز وعصير ليمونة او اثنين وفلفل حامي او رومي مقطع قطع صغيرة، وزيتون ترنشات شيلي بقى اطراف التوست من الجناب واحشي كل مثلثين بحاجة من الحاجات اللي فوق وبعدين اغرسي فيها واحدة خلة وعلى طرفها زيتونة شفتوا ما فيش أسهل من كده ومع التقديم بقى على صينية مدورة او مربعة قدمي على حروفها خص للتزيين مثلا او شيبسي (على فكرة انا لاطشة طريقة التقديم من بون ابيتي)
الطريقة الثانية وبتنفع في اعياد الميلادات قوي:
المقادير:
2 باكيت سيمون فيميه شرائح+لتر عصير ليمون صافي+4 باكيت توست ريش بيك+تونة +مايونيز+خص
الطريقة
هاتي صينية مستطيلة على حسب الحجم اللي انتي عاوزاه هاتي التوست وجمعيه جنب بعضه وساوي اطرافه بحيث تشيلي الطرف البني اللي فيه اخلطي التونة مع عصير ليمون ومايونيز تبلي شرائح السيمون فيميه في عصير الليمون كويس رصي طبقة من التوست في الصينية بعدين طبقة مايونيز وتونة بعدين طبقة توست بعدين طبقة مايونيز وسيمون فيميه بعدين طبقة توست طبقة مايونيز وتونة آخر طبقة تكون من التوست هاتي طبق التقديم ويكون اكبر من الصينية غطي بيه الصينية واقلبي فيه القالب كله هينزل معك مستطيل في طبق التقديمهاتي باقي شرائح السيمون فيميه وغطي بها جوانب التوست ومن فوق بحيث يبقى الطبقة النهائية كلها سيمون فيميه جملي طرف الطبق بالخص

فطيرة الجبنة
المقادير:
الفطيرة:1، 1/2 كوب دقيق+ذرة ملح+م/ص بيكنج بودر+3 م/ك زيت ذره أو سمن حسب الرغبة (انا أفضل الزيت)+حوالى 1/2 كوب ماء، الحشو:3 بيضات+1 كوب زبادى+1/4 كيلو جبنه بيضاء ملح متوسط+2 م/ك قشطة (وش اللبن) (بيفى أو سجق اسكندرانى أو لحمه مفرومه أو بسطرمه ...... المتوفر لديكى وممكن عدم وضع أى لحوم) فلفل أخضر أو ألوان حسب المتوفر وزيتون أخضر (سبانخ مشوحه حسب الرغبه)
الطريقه:
يتم أضافة الدقيق والملح والبيكنج بودر فى طبق ثم وضع الزيت ويفرك باليد حتى يختفى الزيت مع الدقيق تماما ثم يتم إضافة الماء تدريجياً حتى تتكون عجينة تدهن صينيه بيتزا بالزيت وتدهن اليد بالزيت حتى لا تلتصق بالعجين وتفرد العجينة بالصينية ويرص فوق العجينة اللحوم المستخدمة إن وجد والفلفل والزيتون والسبانخ إن وجدت أيضا يتم ضرب البيض والجبنة والزبادى والقشطه فى الخلاط وإضافة قليل من الملح والفلفل ثم صب الخليط على الصينية ثم يتم إدخالها فى فرن حتى تحمر

فطائر السندويتشات
المقادير:
1/2 كيلو دقيق+2 بيضه+كيس صغير خميره فوريه + ملعقة سكر+1/3 كوب زيت ذره+ذرة ملح+ماء دافئ للعجن
الطريقة
نضع الدقيق وذرة الملح ونضيف اليه الزيت ونفركه حتى يختفى الزيت فى الدقيق ثم نضع الخميرة المذابه فى الماء والمضاف اليها السكر ويتم العجن حتى تتشكل عجينة مناسبة طريه وتترك لمدة ساعة أو ساعة ونصف لتخمر ثم نقطه كور صغيرة ونشكلها على هيئة ساندويتش البيتى بان الصغير ونبطط قليل باليد ويترك على دقيق وعندما ننتهى من الكمية نبدأ فى قليتها فى زيت غزير ساخن ثم يطلع على ورق المطبخ لاخراج الزيت الزياده،الحشو:تونه + مايونيز + خيار مخلل + بطاطس مكعبات صغيرة محمره + بيض مسلوق مقطع مكعبات ويقلب الجميع بخفه وتفتح الساندويتشات وتحشى بالحشو (على فكره جربت وضعها بالفرن لم تكن فكره جيده لابد من التحمير وبتكون هشه ومفرغه من الداخل )

الجلاش بالجبنه
المقادير:
لفة جلاش ،الحشو:2طماطم مقطعه مكعبات صغيره +2 فلفل رومي مقطع صغير+1 فلفل حامي (اختياري)+جبنه رومي مبشوره+بسطرمه أو سوسيس أو مشروم ( بالبسطرمه بتكون أحلى) مقطعه صغير+3 معالق سمنه سيحه او ممكن زيت+للتغطيه
بيضه +(ملح +فلفل) (بسيط لان الحشوه فيها جبنه رومي)+كوب لبن+جبنه موتزريللا
الطريقهTHJM
هانجيب الصينيه ونفرد الجلاش ورقه ورقه في الصينيه وبين كل ورقتين نمسح شوية سمنه بعد مانخلص 4 ورقات جلاش او 5 بالكتير نحط الحشو كله خلي بالك احنا ماقسمناش لفة الجلاش بالنص لانه بيطلع طعمها احلى لو هيه رفيعه مش جلاشها كتير يعني فاممكن اللفه تعمل صنيتين بعد مانحط الحشو نحط كمان 4 ورقات جلاش وبينهم برضه سمنه او زيت وبعدين نقطعها مربعات او مستطيلات زي ماهانكلها يعني ندخلها الفرن 5 دقايق اما نلاقيها هاتنشف نسقيها بنص مقدار اللبن والبيضه وندخلها تاني وقبل ماتستوي ب 5دقايق نطلها ونحط على وشها الموتزريلا وندخلها تسيح بس

بيتزا بالقطايف JYH
المقادير:
نص كيلو قطايف كبيرة الحجم طااااازة+صلصة طماطم+جبنة موزاريلا+زيت زيتون+فلفل رومى حلقات +بصل حلقات +زيتون اسود+وممكن تونة
الطريقة
اخلطى الصلصة بمعلقتين كبار زيت زيتون وادهنى بيها القطايف ضعى شريحة بصل وعليها شريحة فلفل وعليها زيتون منزوع النوى واضع عليها طبقة من الجبنة الموزاريلا اضعها فى صينية مدهونة بجانب بعض وادخلها الفرن حوالى 10 دقايق لحد ما تستوى والجبنة تسيح وتحمر
[/size]



سناكس ( قراقيش ) بالسمسم او المكسرات
المقادير
4 بيضات+1 كوب زيت ذرة +1 كوب سكر+4 كوب طحين+1 م ك بيكنج بودر،وللتجميل سمسم او مكسرات مجروشة
الطريقة
يخلط بالخلاط الكهربائي كل من البيض مع الزيت ، السكر لمدة 5 دقائق يضاف الطحين مع البيكنج بودر الى الخليط السابق ويعجن باليد تقطع العجين الى كرات صغيرة ثم تغمس بالسمسم أو الفستق ترص فى صاج فرن وتخبز فى فرن حرارته 180 درجة
المقادير:
2 كيس ريتش بيك توست +باقي قراخ مشوية+لانشون رومي او فراخ مدخن+تونة +زيتون اسود مخلي وصحيح ومقطع ترنشات+فلفل اخضر رومي وحامي+خلة (ايوة بتاعة تسليك السنان الخشب الصغيرة)+مايونيز +مسطردة
الطريقة
حطي كل 2 توست فوق بعض واقسميهم مثلثين عارفين زى club sandwich ،باقي الفراخ المشوية: قطعيها قطع رفيعة او صغيرة واخلطيها بملعقتين مايونيز + ملعقتين مسطردة او اكثر حسب الكمية وقطعي معها فلفل حامي او رومي قطع صغيرة ممكن تقطعي صدور الفراخ المشوية شرايح رفيعة من غير المايونيز والحاجات ديالتونة : اخلطي علبة التونة مع ملعقة مايونيز وعصير ليمونة او اثنين وفلفل حامي او رومي مقطع قطع صغيرة، وزيتون ترنشات شيلي بقى اطراف التوست من الجناب واحشي كل مثلثين بحاجة من الحاجات اللي فوق وبعدين اغرسي فيها واحدة خلة وعلى طرفها زيتونة شفتوا ما فيش أسهل من كده ومع التقديم بقى على صينية مدورة او مربعة قدمي على حروفها خص للتزيين مثلا او شيبسي (على فكرة انا لاطشة طريقة التقديم من بون ابيتي)
الطريقة الثانية وبتنفع في اعياد الميلادات قوي:
المقادير:
2 باكيت سيمون فيميه شرائح+لتر عصير ليمون صافي+4 باكيت توست ريش بيك+تونة +مايونيز+خص
الطريقة
هاتي صينية مستطيلة على حسب الحجم اللي انتي عاوزاه هاتي التوست وجمعيه جنب بعضه وساوي اطرافه بحيث تشيلي الطرف البني اللي فيه اخلطي التونة مع عصير ليمون ومايونيز تبلي شرائح السيمون فيميه في عصير الليمون كويس رصي طبقة من التوست في الصينية بعدين طبقة مايونيز وتونة بعدين طبقة توست بعدين طبقة مايونيز وسيمون فيميه بعدين طبقة توست طبقة مايونيز وتونة آخر طبقة تكون من التوست هاتي طبق التقديم ويكون اكبر من الصينية غطي بيه الصينية واقلبي فيه القالب كله هينزل معك مستطيل في طبق التقديمهاتي باقي شرائح السيمون فيميه وغطي بها جوانب التوست ومن فوق بحيث يبقى الطبقة النهائية كلها سيمون فيميه جملي طرف الطبق بالخص

فطيرة الجبنة
المقادير:
الفطيرة:1، 1/2 كوب دقيق+ذرة ملح+م/ص بيكنج بودر+3 م/ك زيت ذره أو سمن حسب الرغبة (انا أفضل الزيت)+حوالى 1/2 كوب ماء، الحشو:3 بيضات+1 كوب زبادى+1/4 كيلو جبنه بيضاء ملح متوسط+2 م/ك قشطة (وش اللبن) (بيفى أو سجق اسكندرانى أو لحمه مفرومه أو بسطرمه ...... المتوفر لديكى وممكن عدم وضع أى لحوم) فلفل أخضر أو ألوان حسب المتوفر وزيتون أخضر (سبانخ مشوحه حسب الرغبه)
الطريقه:
يتم أضافة الدقيق والملح والبيكنج بودر فى طبق ثم وضع الزيت ويفرك باليد حتى يختفى الزيت مع الدقيق تماما ثم يتم إضافة الماء تدريجياً حتى تتكون عجينة تدهن صينيه بيتزا بالزيت وتدهن اليد بالزيت حتى لا تلتصق بالعجين وتفرد العجينة بالصينية ويرص فوق العجينة اللحوم المستخدمة إن وجد والفلفل والزيتون والسبانخ إن وجدت أيضا يتم ضرب البيض والجبنة والزبادى والقشطه فى الخلاط وإضافة قليل من الملح والفلفل ثم صب الخليط على الصينية ثم يتم إدخالها فى فرن حتى تحمر

فطائر السندويتشات
المقادير:
1/2 كيلو دقيق+2 بيضه+كيس صغير خميره فوريه + ملعقة سكر+1/3 كوب زيت ذره+ذرة ملح+ماء دافئ للعجن
الطريقة
نضع الدقيق وذرة الملح ونضيف اليه الزيت ونفركه حتى يختفى الزيت فى الدقيق ثم نضع الخميرة المذابه فى الماء والمضاف اليها السكر ويتم العجن حتى تتشكل عجينة مناسبة طريه وتترك لمدة ساعة أو ساعة ونصف لتخمر ثم نقطه كور صغيرة ونشكلها على هيئة ساندويتش البيتى بان الصغير ونبطط قليل باليد ويترك على دقيق وعندما ننتهى من الكمية نبدأ فى قليتها فى زيت غزير ساخن ثم يطلع على ورق المطبخ لاخراج الزيت الزياده،الحشو:تونه + مايونيز + خيار مخلل + بطاطس مكعبات صغيرة محمره + بيض مسلوق مقطع مكعبات ويقلب الجميع بخفه وتفتح الساندويتشات وتحشى بالحشو (على فكره جربت وضعها بالفرن لم تكن فكره جيده لابد من التحمير وبتكون هشه ومفرغه من الداخل )

الجلاش بالجبنه
المقادير:
لفة جلاش ،الحشو:2طماطم مقطعه مكعبات صغيره +2 فلفل رومي مقطع صغير+1 فلفل حامي (اختياري)+جبنه رومي مبشوره+بسطرمه أو سوسيس أو مشروم ( بالبسطرمه بتكون أحلى) مقطعه صغير+3 معالق سمنه سيحه او ممكن زيت+للتغطيه
بيضه +(ملح +فلفل) (بسيط لان الحشوه فيها جبنه رومي)+كوب لبن+جبنه موتزريللا
الطريقهTHJM
هانجيب الصينيه ونفرد الجلاش ورقه ورقه في الصينيه وبين كل ورقتين نمسح شوية سمنه بعد مانخلص 4 ورقات جلاش او 5 بالكتير نحط الحشو كله خلي بالك احنا ماقسمناش لفة الجلاش بالنص لانه بيطلع طعمها احلى لو هيه رفيعه مش جلاشها كتير يعني فاممكن اللفه تعمل صنيتين بعد مانحط الحشو نحط كمان 4 ورقات جلاش وبينهم برضه سمنه او زيت وبعدين نقطعها مربعات او مستطيلات زي ماهانكلها يعني ندخلها الفرن 5 دقايق اما نلاقيها هاتنشف نسقيها بنص مقدار اللبن والبيضه وندخلها تاني وقبل ماتستوي ب 5دقايق نطلها ونحط على وشها الموتزريلا وندخلها تسيح بس

بيتزا بالقطايف JYH
المقادير:
نص كيلو قطايف كبيرة الحجم طااااازة+صلصة طماطم+جبنة موزاريلا+زيت زيتون+فلفل رومى حلقات +بصل حلقات +زيتون اسود+وممكن تونة
الطريقة
اخلطى الصلصة بمعلقتين كبار زيت زيتون وادهنى بيها القطايف ضعى شريحة بصل وعليها شريحة فلفل وعليها زيتون منزوع النوى واضع عليها طبقة من الجبنة الموزاريلا اضعها فى صينية مدهونة بجانب بعض وادخلها الفرن حوالى 10 دقايق لحد ما تستوى والجبنة تسيح وتحمر
[/size]
[size=29]وبالهنا والشفاااااااااNN


[size=29]وبالهنا والشفاااااااااNN


عدل سابقا من قبل entros في الخميس 26 يونيو - 20:19 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
tama77
مشرفة عامة
مشرفة عامة
tama77


انثى
عدد الرسائل : 6223
العمر : 47
الموقع : الاردن اولا
العمل/الترفيه : زوجة ارق واحن زوج
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Member
أعلام 3 : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Caania10
المزاج : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 4210
    : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى La20alah
تاريخ التسجيل : 20/03/2008

تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى   تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى I_icon_minitimeالإثنين 21 أبريل - 14:13

يسلمو حبيبتي
مشكووورررة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دموع مـهـ جرــا
مشرفة
مشرفة
دموع مـهـ جرــا


انثى
عدد الرسائل : 1028
العمر : 48
الموقع : في حضن عائلتي واشتياقي الدائم لــــ أمـــي uk
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 1170107439
أعلام 3 : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Aieic10
المزاج : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Chocol10
    : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى La20alah
تاريخ التسجيل : 05/04/2008

تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى   تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى I_icon_minitimeالإثنين 21 أبريل - 16:15

يسلموا غاليتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم كرم
نجمة المنتدى
نجمة المنتدى
أم كرم


انثى
عدد الرسائل : 7306
العمر : 67
الموقع : سوريا - حلب
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 0112
أعلام 3 : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Oanic10
المزاج : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 2410
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 0e27fb10
    : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى La20alah
تاريخ التسجيل : 01/04/2008

تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى   تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى I_icon_minitimeالجمعة 25 أبريل - 10:48

الله يعطسك العاقية انتروز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
fofo
أميرة المنتدى
أميرة المنتدى
fofo


انثى
عدد الرسائل : 10976
العمر : 37
الموقع : في قلب ماما
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Tamauz
أعلام 3 : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Oanic10
المزاج : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 3110
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 78c57f10
    : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى La20alah
اوسمه ثمار الحب : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 16210
تاريخ التسجيل : 21/03/2008

تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى   تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى I_icon_minitimeالجمعة 27 يونيو - 17:33

تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 11193795853 سوسو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
موني 29
مشرفة
مشرفة
موني 29


انثى
عدد الرسائل : 1076
العمر : 47
الموقع : اكيد في قلب زوجي.
العمل/الترفيه : ربة بيت
الأوسمة : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 3h210
أعلام 3 : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Caaune10
المزاج : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى 1610
    : تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى La20alah
تاريخ التسجيل : 25/07/2008

تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى   تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى I_icon_minitimeالأحد 16 نوفمبر - 15:27

يسلمو حبيبتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تابعى ملف كامل للمعجنات الجزء الثانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى ثمار الحب :: منتدي مطبخ ثمار :: المعجنات-
انتقل الى: