شوربه السي فود ومعاها الجمبري...من مطبخي الدمياطي <hr style="COLOR: #c2c0c1" SIZE=1>
فأول مشاركه ليا في الركن..انا مكنتش عامله حسابي انه يكون موضوع بس بعد ما خلصت الغدا قلت فرصه اشارك ..فيدوب صورت بعد ما خلصت لكن هشرح الطريقهالغداء كان عباره عن شوربه سي فود..جمبري بالزيت والليمون..ارز بالجمبري..وطبعا السلطه والطحينه(انا قلت كمان اول مشاركه تكون اسماك لأني دمياطيه (مدينه ساحليه) وده اقل واجب اتفضلو معايا....معلش الصور كانت بسرعه فنوعا ما مش مظبوطه
الجمبري بالزيت والليمون:-قومي بتحضير التتبيله وهي عباره عن ثوم وشطه وملح وكمون والمقادير تبع الكميه ولو بتحبي تزودي فأي مكون حسب الرغبه-نظفي الجمبري وقومي بعمل شق في الظهر ثم احشي الشق بالتتبيله وبعد ما تنتهي من الكميه اللي عندك ..خليها في طبق وضيفي عليها الليمون والزيت وسبيها نص ساعه -رصيها في صينيه ودخليها الفرن بس يكون حراره عاليه وسريع..او الافضل وده اللي عملته انهارده سويته علي نار البوتجاز علي حراره متوسطه والنتيجه اسرع من الفرن كمان بياخد حوالي من 15 الي 20 دقيقه-بعد النضوج رصيه في طبق وجمليه بالبقدونس (معلش مكنش عندي انهارده استبدلته بالفلفل والليمون)-http://www.lakii.com/img/all/Apr08/aOMFpE04071107.jpgالارز بالجمبري:مكوناته -ارز-بصل-فلفل اخضرجمبري حجم صغير او وسط-بهارات-قطعي بصله صغيره مكعبات(لو الارز لفردين)او قطعيها ناعم حسب الرغبه وارفعيها علي نار متوسطه لحد ما تاخد اللون البني (مش لدرجه الاحتراق يعني)ضيفي ليها حبه فلفل اخضر متوسطه مقطعه مكعبات ايضا وقلبي سريعا-ضيفي الجمبري مع التقليب ثم ضيفي الارز بعد غسله طبعا-ضعي مقدار الماء المناسب ومعاها الفلفل والملح والكمون واي بهارات تانيه تحبيها-بعد النضج قدمي الارز مع لمسه تجميل بالمتاح من المطبخhttp://www.lakii.com/img/all/Apr08/jBHiPQ04071112.jpg
شوربه السي فود:المكونات بقي لازم تتقال من البدايه وهي عباره عن مقادير متساويه (او حسب الرغبه ممكن تزودي حاجه وتنقصي حاجه)من:-جمبري حجم صغير -سيبيا شرائح-بيض سيبيا-كابوريا منزوعه القشره الخارجيه ومقطعه-بكلويز..-نص كوب لبن -مستكه وملح وفلفل-ضعي في اناء(تجنبي التيفال والبيركس) حوالي معلقتين زيت واضيفي لهم المستكه -اغسلي البكلويز ثم اضيفيه للزيت مع التقليب حتي يتفتح البكلويز-ضيفي شرائح السيبيا والجمبري ووباقي المكونات مع الملح ورشه فلفل -اتركيها علي النار حوالي 10 دقايق ثم ضيفي لهااللبن ..اتركيها علي النار لمده 5 دقايق اضافيه ثم ارفعيها .http://www.lakii.com/img/all/Apr08/NuJn2l04071106.jpg
الطحينه:-خل-ليمون-ملح وشطه-ثوم مفروم-زيت زيتونوعلبه طحينه-في طبق عميق ضعي كميه الطحينه المطلوب عملها وضيفي لها اولا الخل والليمون وقومي بالتقليب حتي تصبح كتله واحده -اضيفي الزيت والثوم والملح والشطه وقلبي-قومي باضافه الماء علي دفعات صغيره حتي تحصلي علي القوام المطلوب-ضعيها في طبق التجميل مع اضافه زيت الزيتون http://www.lakii.com/img/all/Apr08/HD02ze04071113.jpg
السلطه:الصوره موضحه طبعاhttp://www.lakii.com/img/all/Apr08/497uSp04071105.jpg
يارب اكون قدرت افيد ..واعتقد دي اول واخر مره فركن الاطباق لان حسه انه صعب..الشرح وكده..خليني في الاشغال زي ما انا .....وابقو اتفضلو زوروني هناك .....