المقادير
كيلو زيتون اخضر
محلول ملحى(2ونص ملعقة كبيرة ملح لكل 4كوب ماء)
ربع كيلو فلفل اخضر
ربع كيلو كرفس
عصير كوب ليمون
ربع كيلو ليمون
بعض فصوص ثوم
الطريقة
1-يشق الزيتون طوليا او يدق دق خفيف وينقع فى الماء مدة 3ايام مع تغيير الماء دائما
2-يذاب المحلول الملحى ويغلى ثم يترك يبرد
3-يغسل الكرفس ولفلفل الاخضر ويقطع
4-تقشر فصوص الثوم وتترك صحيحة
5-يوضع الزيتون فى برطماناتوبينه طبقات ممتبادلة من الكرفس والفلفل ووحدات الثوم وحلقات الليمون
6- يغطى الزيتون بعصير الليمون والمحلول الملحى
7-توضع طبقة من قش الليمون على السطح وفوقها طبقة زيت
8-يغلق باحكام وترك فى مكان دافىء 15يوم