السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
عجينة المكرونةصدقى اولا تصدقى*****************
1كيلو دقيق - 8: 9 بيضات -20 جم ملح -40 جم زيت زيتون
نصف المقدار:
1/2 كيلو دقيق - 3 :4 بيضات - 10 جم ملح-3 معالق طعام عادية زيت زيتون( لو لنفس اليوم) او زيت ذرة (لو العجينة هتبات لتانى يوم)و تترك لترتاح قليلا
التجهيزات:
اولا بنفرد العجينة بالنشابة قليلا
و لانها صعب تتفرد جدا فمحتاجة ماكينة و ده شكلها و هى معروفة جدا
الماكينة فيها كذا مكان لكذا نوع من انواع التقطيع و لها مؤشر به ارقام على الجنب
اولا نستخدم الجزء الاملس لترفيع العجينة باننا ناخدها من اعلى درجة من الدرجات مثلا لو عندك من 10 و بعدين لما تطلع ندخلها تانى على 9 ثم 8 و هكذا لحتى درجة 1
هتكون كده جاهزة لعمل اى شئ منها
اولا : اللازنيانقطع العجينة على قد القالب او الصينية اللى هنعملها فيها و محتاجين 3 طبقات
و بعدين نسلقهم فى ماء مغلى به زيت(حوالى 2 لتر ماء عليهم 1/2 كوب زيت)لمدة 3-4 دقائق ثم ننشلها و نضعها فورا فى ماء مثلج
نحضر البشاميل و هو عبارة عن1/2 كوب دقيق نحمره فى1/2 كوب زبدة لكن بدون تغيير لونه يعنى نسويه شوية و بعدين نكون غلينا 1 كيلو لبن وبعدين نضع قليل من الدقيق بالزبدة مع اللبن ثم نضع اللبن على الدقيق بالزبدة و نقلبه
فى القالب نضع قليل من البشاميل ثم طبقة لازانيا ثم خضار او لحم و بشاميل ثم لازانيا ثم خضار و بشاميل و اخيرا لازانيا ثم بشاميل و جبنة رومى مبشورة وتدخل الفرن حتى يحمر وجهها
وده شكلها النهائى
ثانيا :الكانيلونى Cannelloniنقطع قطع مربعة من عجينة المكرونة
و تحشى باللحم المفروم مع البصل وتلف رول مثل السيجار
و ترص فى صينية مدهونةبالبشاميل و يوضع بشاميل على الوجه و جبنة مبشورة او ممكن بدل البشاميل صلصة طماطم
و شكلها النهائى
ثالثا :الرافيولىravioli
نقطع العجينة قطع مربعة مشرشرة و نضع الحشو فى المنتصف(الحشو:جبنة قريش و زعتر و سبانخ مفرومة) و تقفل من الاطراف
نكمل بقية الوصفات بعدين لو دول عجبوكم